DESCOPERITI GAMA COMPLETA DE SOLUTII PENTRU TRANSPORTUL PE VERTICALA AL PERSOANELOR SI MATERIALELOR

Membru VFA Interlift

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal in cadrul Elmas

1. Informare cu privire la prelucrarea datelor persoanale si operatorul prelucrarii datelor

Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este foarte importanta pentru compania ELMAS. Ne dorim ca dumneavoastra sa fiti informat corespunzator cu privire la modul si scopurile in care ELMAS prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal. De aceea, in calitate de operator de date cu caracter personal, publicam aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a va explica modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal, pentru indeplinirea obligatiilor referitoare la garantarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice, in special a dreptului la viata intima, familiala si privata. Datele noastre de identificare sunt: ELMAS SRL., nr. Reg. Com. J08/840/1991, CIF RO 1115033, B-dul Grivitei nr. 1y, Brasov, jud. Brasov.

2. Aspecte generale

Prin „date cu caracter personal” se denumesc informatiile privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”), referitoare la nume, adresa, Cod Numeric Personal, IP sau numar de telefon, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. De fiecare data cand solicitam datele tale personale o sa iti explicam scopul pentru care ne sunt necesare, unde si cat pastram datele tale si cine are acces la acestea. Bineinteles, te informam ca oricand doresti, iti punem la dispozitie informatiile pe care le detinem despre tine si bineinteles ca le vom sterge daca ne soliciti acest lucru. ELMAS adopta masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerilor accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau oricarei alte forme de prelucrare ilegala. In acest sens, este desemnata, la nivelul ELMAS, o persoana responsabila cu respectarea dispozitiilor Regulamentului (UE) 679/2016.

3. Principiile prelucrarii datelor de catre ELMAS

3.1.  Datele cu caracter personal sunt prelucrate de ELMAS cu buna-credinta si in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. 3.2.  Datele cu caracter personal sunt colectate de ELMAS in scopuri bine determinate, explicite si legitime, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri. 3.3.  Datele cu caracter personal sunt adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate. 3.4.  Datele cu caracter personal se stocheaza de ELMAS numai pentru o perioada necesara pentru realizarea scopurilor in care au fost colectate, in afara cazului ca evista prevederi legale care sa stipuleze alte perioade. 3.5.  ELMAS a luat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau oricarei alte forme de prelucrare ilegala, precum si cu privire la stergerea sau rectificarea datelor inexacte sau incomplete din punct de vedere al scopului pentru care sunt colectate si pentru care vor fi ulterior prelucrate.

4. Categoriile de persoane vizate de prelucrarea datelor facuta de ELMAS

Elmas prelucreaza in cadrul activitatii sale datele urmatoarelor categorii de persoane:
- Partenerilor nostri contractuali precum furnizori si clienti („Parteneri comerciali”);
- Vizitatorilor si utilizatorilor site-urilor noastre care pot fi accesate la adresele elmas.ro, etc. si toate microsite-urile acestuia („Utilizatori site”);
- Utilizatorilor Aplicatiilor noastre Mobile („Utilizatori de Aplicatii”);
- Persoanelor interesate sa se angajeze in compania Elmas („Candidati”);
- Participantilor la programele Elmas de pregatire profesionala („Ucenici”);
- Angajatii Elmas („Angajati”);
- Vizitatorii showrom-urilor si ale altor facilitati Elmas („Vizitatori”);
- Clientii potentiali.

5. Categoriile de date si scopurile prelucrarii lor in Elmas

Datele cu caracter personal la care se face referire in prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal includ elemente de identificare de tipul nume si prenume, numele si prenumele reprezentantilor legali, data si locul nasterii, telefon/ fax, adresa de domiciliu/ resedinta, adresa de e-mail, cod numeric personal, seria si numarul actului de identitate, loc de munca, profesie, formare profesionala – diplome – studii, date bancare sau alte asemenea, care servesc la identificarea dumneavoastra sau a persoanelor care va reprezinta ori pe care le reprezentati.

ELMAS va colecta, utiliza, prelucra si furniza datele personale oferite de dumneavoastra in scopuri precum reclama, marketing si publicitate, statistica, organizarea de cursuri, seminarii, evenimente comerciale, in scop educational pentru organizarea programelor de formare profesionala, pentru emiterea oricaror documente financiar-contabile, incheierea de contracte ori alte acte necesare in activitatea ELMAS.

Datele personale sunt destinate utilizarii de catre ELMAS si sunt colectate prin platformele on-line sau prin furnizare directa de catre persoana vizata. O parte din aceste date pot fi comunicate catre parteneri contractuali ai ELMAS sau catre autoritatile statului, dupa caz.

Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor de catre ELMAS se vor face doar cu acordul explicit al parintilor sau al altor reprezentanti legali.

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularelor de pe site-urile noastre web sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate). Aceasta include informatii pe care le furnizati atunci cand va inregistrati pentru a utiliza un Website al nostru, cand va abonati la serviciile noastre, prin completarea unui formular de inscriere sau in alt mod, atunci cand va inscrieti in promotii, comandati un produs sau solicitati o oferta.

Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, precum si alte informatii, dupa caz.

De fiecare data cand vizitati Website-urile noastre, colectam automat urmatoarele date:

  • date tehnice, de exemplu acest lucru poate include adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare; aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti. Puteti gasi mai multe informatii despre acest lucru la adresa www.ascensoare.ro/politica-cookies.htm;

  • date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare Uniforme de Resurse (URL) complete, secventa de clicuri catre, prin si de la Website-urile noastre (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat, numarul mediu de articole vizualizate pe Website-urile noastre, informatii privind interactiunea cu paginile, sau orice adresa de e-mail folosita pentru a contacta reprezentantii departamentului nostru de servicii pentru clienti.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care (i) suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau (ii) in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat. In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal sensibile, prin interactiunea dumneavoastra cu Website-urile noastre sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al Elmas, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe Website-urile noastre numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

In unele cazuri, obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal (cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, descriere personala si fotografie, varsta, data nasterii si sexul) de la terte parti, precum parteneri de afaceri, subcontractanti de servicii tehnice, de plata si de livrare, agentii de publicitate, furnizori de servicii de analiza, furnizori de servicii de cercetare de piata, agentii de recrutare personal, etc. Cand vizitati si va inregistrati pe una din platformele noastre online, este posibil sa obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la un furnizor de comunicare sociala terta parte, daca optati in mod voluntar sa va inregistrati prin intermediul respectivei platforme de comunicare sociala terta parte.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrare cat mai curand posibil, dar in orice caz nu mai tarziu de o luna de la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, scopul prelucrarii si temeiul juridic al acesteia.

6. Cum folosim datele cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrarii

Aspecte generale

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal:

- in cazul in care trebuie sa executam un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra;
- daca trebuie sa respectam o obligatie legala (de exemplu, legile aplicabile in relatiile de munca, contabilitate, fiscalitate);
- atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime si pentru interesele dumneavoastra (de exemplu, pentru detectarea si prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitatii IT si a retelelor), cu exceptia cazului in care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese;
- daca este necesar sa protejam interesele dumneavoastra vitale (sau interesele vitale ale altor persoane);
- in cazul in care este necesar pentru interesul public sau in scopuri oficiale.

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi:

- intocmirea de documente specifice parteneriatului comercial;
- securitatea persoanelor si a imobilelor;
- pentru a ne asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra si pentru computerul dumneavoastra;
- pentru a imbunatati Website-urile noastre, inclusiv functionalitatea acestuia;
- pentru administrarea Website-urilor noastre; pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare, cercetare, statistica si de cercetare;
- pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat sa oferim un continut, inclusiv un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastra;
- ca parte a eforturilor noastre de a pastra Website-urile noastre in siguranta.

In unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra. In aceste cazuri, va vom solicita separat consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, veti putea sa va retrageti consimtamantul in orice moment. Cu toate acestea, retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

In cazul in care solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile care ne sunt impuse de lege. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor noastre in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Cel mai frecvent, vom folosi datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

a. Parteneri comerciali:

In scopul furnizarii de servicii, livrarii de bunuri si efectuarii platilor/incasarii contravalorii in baza contractelor, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare si codul de identificare fiscala, pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de Partener comercial, sunteti parte, (ii) obligatii legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

In unele cazuri, prelucram date cu caracter personal, cum ar fi numele si datele de contact ale angajatilor sau ale reprezentantilor Partenerilor comerciali in scopul comunicarilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Partenerii comerciali sunt parte, (ii) obligatiile legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

Fiind Partener comercial, va putem furniza comunicari despre noile noastre produse si servicii. Daca nu mai doriti sa primiti aceste comunicari, puteti renunta trimitandu-ne un e-mail la adresa protectia.datelor@elmas.ro .

b. Utilizatori site si Clienti:

In scopul furnizarii serviciilor, a livrarii de bunuri si incasarii contravalorii in baza contractelor si comenzilor, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Aceasta prelucrare se bazeaza (i) pe executarea unui contract la care Utilizatorii site/Clientii sunt parte sau (ii) pe o obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre bunuri sau servicii care consideram ca va intereseaza.

Daca sunteti un client existent, va putem contacta prin e-mail, posta, SMS sau prin notificari push prin intermediul Aplicatiilor Mobile, cu informatii despre bunuri si servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare sau unei negocieri cu dumneavoastra in vederea vanzarii, cu exceptia cazului in care ati optat altfel anterior.

Daca sunteti un client nou/potential, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra (sau formularul de inregistrare) sau comunicati-ne acest lucru la datele de Contact mentionate mai jos. Daca ati instalat o Aplicatie Mobila si doriti sa nu mai primiti notificari push, puteti schimba setarile pe dispozitivul mobil sau prin Aplicatia Mobila.

c. Candidati si Ucenici:

In legatura cu participarea la un proces de recrutare sau pregatire profesionala va putem colecta si prelucra datele cu caracter personal (date de identificare, statut social, pregatirea scolara si experienta profesionala, CV-ul, etc.) in scopul preselectiei/selectiei, intocmirii actelor prevazute de legislatia muncii si legislatia fiscala precum si al comunicarii cu dumneavoastra si alte persoane interesate in legatura cu procesul de recrutare/pregatire profesionala . Aceasta prelucrare se bazeaza (i) pe interesul legitim al Elmas, (ii) pe executarea unui contract la care dumneavoastra sunteti parte ori (iii) pe consimtamantul dumneavoastra.

d. Utilizatori de Aplicatii:

In legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a aplicatiilor noastre mobile, este posibil sa colectam si sa prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, informatiile privind cardurile de debit sau de credit si datele privind localizarea geografica, atunci cand:

  • va inregistrati pentru a utiliza Aplicatiile noastre Mobile (inclusiv incercari gratuite) si ne furnizati in acest sens informatii despre dumneavoastra;

  • furnizati un comentariu, o evaluare sau alta postare utilizand Aplicatiile noastre Mobile;

  • interactionati cu noi utilizand Aplicatiile noastre Mobile;

  • interactionati cu noi prin alte mijloace, cum ar fi prin telefon, fax, SMS, e-mail, comunicare sociala sau postari in legatura cu o Aplicatie Mobila;

Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Utilizatorii de Aplicatii sunt parte prin inregistrarea in astfel de Aplicatii Mobile; (ii) interesele noastre legitime de a verifica datele contului de utilizator pentru serviciile furnizate pe teritoriul in care aveti resedinta obisnuita si pentru detectarea si prevenirea fraudelor; (iii) o obligatie legala care ne-a fost impusa; si/sau (iv) consimtamantul dumneavoastra pentru mesaje de informare cu privire produsele si serviciile oferite de ELMAS, newslettere, campanii promotionale si alte informari in scop de marketing trimise de catre sau in numele ELMAS.

e. Angajatii Elmas:

In vederea respectarii prevederilor legale cu privire la desfasurarea contractului de munca si a indeplinirii sarcinilor de catre angajati Elmas va prelucra datele personale ale Angajatilor precum date de identificare, date despre familie, date financiare, date bancare, date cu privire la sanatatea in munca, date de contactare, semnatura, imaginea persoanei, copii dupa documente personale, etc. Temeiurile legale pentru aceste prelucrari sunt: (i) incheierea si derularea unui contract de munca, (ii) interesul legitim al Elmas si (iii) consimtamantul persoanei, in anumite cazuri.

f. Vizitatorii showrom-urilor si altor facilitati Elmas („Vizitatori”);

In vederea respectarii prevederilor legale cu privire la securitatea persoanelor si bunurilor Elmas va prelucra datele personale ale Vizitatorilor precum date de identificare, imaginea persoanei, etc. Temeiurile legale pentru aceste prelucrari sunt: (i) interesul legitim al Elmas si (ii) consimtamantul persoanei, in anumite cazuri.

7. Informatii privind durata de stocare a datelor

Intentionam sa pastram datele dumneavoastra cu caracter personal numai atat timp cat este necesar, pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a indeplini scopurile pentru care au fost colectate datele si/sau impusa de legislatia aplicabila cu privire la perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

De exemplu, daca sunteti un Partener comercial, va vom pastra datele cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra. In cazul in care avem o relatie comerciala continua cu dumneavoastra in calitate de Partener comercial (de exemplu in cazul in care putem utiliza aceleasi date cu caracter personal in relatii contractuale separate cu dumneavoastra), vom continua sa pastram aceste date cu caracter personal pana la incetarea relatiei noastre comerciale si pentru perioada minima de pastrare impusa de lege.

In cazul angajatilor datele personale aferente documentatiei specifice de legislatia muncii se arhiveaza si se stocheaza pana la incetarea relatiei contractuale sau expirarea termenelor de pastrare pentru documente specifice mentionate de legislatia fiscala si legislatia muncii.

In cazul Utilizatorilor de Aplicatii, vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada in care Aplicatia Mobila este descarcata sau perioada indicata de legislatia relevanta.

Daca doriti mai multe informatii despre cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresa protectia.datelor@elmas.ro.

Va rugam sa aveti in vedere ca putem prelucra oricare dintre datele dumneavoastra cu caracter personal devenite anonime fara a va anunta in prealabil.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. In astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective, in scopurile in care au fost colectate, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

8. Destinatarii datelor prelucrate. Cum si cui divulgam datele dumneavoastra cu caracter personal

Nu vindem datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

In principiu prelucram datele cu caracter personal numai in scopurile necesare desfasurarii activitatii ELMAS.

In cadrul Elmas, doar un numar limitat de membri ai personalului, cum ar fi cei din departamentele de Vanzari, Juridic, Productie, Tehnic, Contabilitate si IT ar putea avea acces la datele dumneavoastra cu caracter personal conform principiului nevoii de a cunoaste.

Acesti membri ai personalului sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal.

Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal. Membrii personalului Elmas au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai in sensul instructiunilor Elmas si respectiv in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti, inclusiv:

(i) furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic Elmas pentru suport IT, de securitate, contabilitate si resurse umane;

(ii) parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastra;

(iii) furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare care ne ajuta in imbunatatirea si optimizarea Website-urilor noastre;

(iv) furnizori de servicii de curierat;

Elmas poate dezvalui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanti externi (de exemplu, avocati, contabili, auditori), daca este necesar.

In unele cazuri, putem dezvalui date cu caracter personal Companiilor noastre Afiliate pe baza principiului nevoii de a cunoaste. Elmas implementeaza garantii adecvate in relatia cu afiliatii sai pentru a securiza aceste transferuri de date cu caracter personal precum si prelucrarea acestora.

Elmas ar putea partaja date cu caracter personal cu Companiile sale Afiliate si cu alte terte parti in contextul anumitor tipuri de tranzactii, inclusiv in contextul tranzactiilor care implica o schimbare a controlului asupra Companiei, vanzarea substantiala a tuturor activelor sale sau restructurari comerciale.

Elmas doreste sa efectueze o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impune acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor Elmas. Furnizorii de servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti in furnizarea serviciilor catre Elmas, cu conditia ca subcontractantul sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de servicii.

9. Instrainarea datelor catre terti sau terte tari

Nu vom partaja datele dumneavoastra cu caracter personal cu terte parti in scopuri de marketing fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

Nu vindem datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

In principiu utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal doar in cadrul propriei companii inclusiv in societatile afiliate.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le colectam sunt stocate in Romania, dar in anumite situatii justificate legal pot fi transferate in Uniunea Europeana („UE”) si in Spatiul Economic European („SEE”). Cu toate acestea, informatiile colectate de terte parti prin intermediul fisierelor de tip Cookie vor servi, in general, traficului dintr-un centru de date care se afla cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta inseamna ca astfel de informatii, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate in SEE si pot fi transferate in afara SEE. Pentru mai multe informatii, consultati Politica privind fisierele de tip cookies www.ascensoare.ro/politica-cookies.htm.

Intentionam sa nu transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara SEE daca nu exista protectii adecvate, incluzand:

    1. o decizie privind caracterul adecvat emisa de Comisia Europeana cu privire la tara sau tarile de destinatie;

    2. o certificare „scut de confidentialitate”;

    3. reguli corporatiste obligatorii corespunzatoare;

    4. un cod de conduita aprobat, impreuna cu angajamentele obligatorii si executorii ale operatorului de date sau persoanei imputernicite de catre operatorul de date din tara aflata in afara UE si SEE;

    5. un mecanism de certificare aprobat, impreuna cu angajamentul obligatoriu si executoriu al operatorului de date sau al persoanei imputernicite de catre operatorul de date intr-o tara din afara UE si SEE de a aplica garantiile corespunzatoare; sau

    6. clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeana

Puteti solicita la sediul Elmas sau Responsabilului cu Protectia Datelor al Elmas, mai multe detalii despre transferuri si despre masurile de protectie adecvate pe care le instituie Elmas inainte de eventuale transferuri de date.

10. Drepturile Dumneavoastra in calitate de persoanelor vizate

Conform Regulamentului UE/679/2016, beneficiati de urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc:

-Dreptul la informare – puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor dumneavozatra personale;

-Dreptul de acces la date - aveti, de asemenea, dreptul de a obtine, la cerere, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de ELMAS.

-Dreptul la rectificare – poti solicita rectificarea datele personale inexacte sau le poti completa;

-Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;

-Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

-Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in mod justificat si intemeiat, prelucrarilor datelor personale in anumite cazuri prevazute de lege;

-Dreptul la portabilitatea datelor - poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

-Dreptul de a depune plangere - poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

-Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

-Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale - Un alt drept de care beneficiati este dreptul de a cere si de a obtine retragerea/ anularea/ reevaluarea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta dumneavoastra, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii dumneavoastra, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul ori alte asemenea aspecte.

-Dreptul de a va adresa justitiei - in acelasi timp, aveti, dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care v-au fost incalcate.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, transmisa prin utilizarea datelor de contact indicate in prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

11. Cai de exercitarea drepturilor

Daca doriti sa va exercitati aceste drepturi, va rugam sa ne contactati prin intermediul persoanelor de contact mentionate mai jos. Speram ca putem raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra cu privire la modul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal. Cu toate acestea, aveti, de asemenea, dreptul de a depune o reclamatie la autoritatilor de supraveghere privind protectia datelor. Puteti depune reclamatia in Statul Membru in care locuiti, in care lucrati sau in care a avut loc presupusa incalcare a legii privind protectia datelor.

12. Utilizarea cookie-urilor

Website-urile noastre utilizeaza fisiere de tip cookies.

La utilizarea de catre dumneavoastra a paginilor noastre de Internet, daca permiteti acest lucru, pe computerul dumneavoastra se salveaza cookies. Cookie-urile sunt mici fisiere text care sunt salvate pe hard-disk-ul dumneavoastra clasificate pe browser-ul utilizat si prin care entitatea care le plaseaza primeste anumite informatii.

Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta buna atunci cand navigati pe Website-urile noastre si ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim Website-urile. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe Website-urile noastre sau prin setarile din browserul dumneavoastra. Pentru informatii detaliate despre fisierele de tip Cookie pe care le folosim, cat timp le folosim si despre scopurile pentru care le folosim, consultati Politica noastra privind fisierele de tip cookie www.ascensoare.ro/politica-cookies.htm.

Cookie-urile nu pot rula programe sau transmite virusuri pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere au rolul de a face per ansamblu navigarea de pe Internet mai prietenoasa si mai eficienta.

Noi sau tertii care administreaza paginile noastre web utilizeaza urmatoarele tipuri de cookies, al caror volum si mod de functionare este explicat in cele ce urmeaza:

-Cookie-urile temporare sunt sterse automatizat, atunci cand inchideti browser-ul. Printre acestea se numara in special session-cookies. Acestea salveaza un indicativ, asa numitul session-ID prin care diverse apelari ale browser-ului dumneavoastra pot fi clasificate intr-o sedinta comuna. Astfel computerul dumneavoastra poate fi identificat atunci cand reveniti pe pagina noastra de Internet. Session-cookies sunt sterse atunci cand va delogati sau inchidetii browser-ul.

-Cookie-urile persistente sunt sterse automat dupa o anumita perioada, care poate fi diferita in functie de cookie. Puteti sterge in orice moment cookies din setarile dumneavoastra de siguranta.

-Puteti configura setarea browser-ului conform dorintelor dumneavoastra si de ex. puteti refuza acceptarea de Third-Party-Cookies sau a tuturor cookies. In acest context subliniem faptul ca nu veti putea utiliza eventual toate functiile acestei pagini de Internet.

13. Servicii de social media

Website-urile noastre pot include functii de comunicare sociala, cum ar fi buton Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn sau Youtube. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP si website-urile pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a ii permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste caracteristici este guvernata de nota de informare/politica privind confidentialitatea a companiei care le furnizeaza (consultati sectiunea privind drepturile dumneavoastra de mai sus).

Subliniem faptul ca in calitate de operator al acestei pagini nu primim informatii despre continutul datelor transmise si utilizarea acestora de catre serviciile de social media. Mai multe informatii despre ce date referitoare la apelarea serviciilor de social media sunt colectate la Facebook, Twitter, Pinterest sau Youtube si cum sunt utilizate aceste date puteti afla din dispozitiile aferente de protectie a datelor, la:

Operator social media

Adresa

Declaratie privind protectia datelor

Facebook

Facebook Inc.1601 S. California Ave, Palo Alto CA 94304, USA

http://ro-ro.facebook.com/about/privacy/

Youtube

Google Inc.1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View CA 94043, USA

http://www.google.ro/intl/ro/policies/privacy/

Twitter

Twitter Inc.795 Folsom St., Suite 600, San Francisco CA 94107, USA

http://twitter.com/en/privacy

Pinterest

Pinterest Europe Ltd. Palmerston House, 2nd Floor Fenian Street Dublin 2, Ireland

https://policy.pinterest.com/ro/privacy-policy

14. Linkuri catre alte website-uri

Un Website al nostru poate furniza linkuri catre website-uri pe care Compania nu le controleaza. Dupa ce faceti clic pe un link al unei terte parti, veti fi directionat(a) catre website-ul tertei parti. Daca vizitati oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie sa analizati politicile lor privind confidentialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile si practicile altor companii. Compania noastra nu controleaza si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul, politicile privind confidentialitatea si notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor tertelor parti.

15. Informatii suplimentare

15.1 Protectia minorilor

Copiii si tinerii sub 18 ani nu au dreptul de a ne transmite date cu caracter personal fara acordul parintilor sau tutorilor. Nu solicitam in mod dedicat date cu caracter personal de la copii sau tineri, nu le colectam in mod constient si nu le transmitem catre terti.

15.2 Informatii de contact

Aveti dreptul de a revoca in orice moment acordul exprimat in vederea procesarii datelor dumneavoastra, precum si de a trimite orice solicitare privind exercitarea drepturilor Dumneavoastra prin urmatoarele canale:

Va rugam sa nu divulgati date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informatii legate de originea rasiala sau etnica, de opinii politice, de convingeri religioase sau de alta natura, de sanatate sau de apartenenta la un sindicat), numere de asigurare sociala sau informatii legate de cazierul penal atunci cand ne contactati.

15.3 Modificari ale prezentei declaratii privind protectia datelor

Ne rezervam dreptul de a modifica prezenta Politica privind protectia datelor cu caracter personal in orice moment, cu efect pentru viitor. O versiune actuala poate fi apelata in orice moment de pe pagina noastra de Internet. Va rugam sa vizitati periodic pagina noastra de Internet si sa va informati in legatura cu varianta in vigoare.

Stadiul prezentei declaratii privind protectia datelor: Iunie 2018

© 2018 Elmas | Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal | Termeni si conditii