Free cookie consent management tool by TermsFeed

DESCOPERITI ASCENSOARE 100% PERSONALIZATE PENTRU MULTIPLE APLICATII

Membru VFA Interlift

Noutati/Comunicate

    • Primul ascensor inchiriat la Brasov
    • Primul ascensor inchiriat la Brasov
    • Primul ascensor inchiriat la Brasov
    • Primul ascensor inchiriat la Brasov
    • Primul ascensor inchiriat la Brasov
    • Primul ascensor inchiriat la Brasov

    Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat din România, a lansat propriul serviciu de închiriere și pentru ascensoare, mizând pe calitatea premium a produselor sale, condiție esențială pentru o funcționare sigură și eficientă.

    Primul ascensor închiriat pentru transportul pe verticală a persoanelor a fost livrat și montat recent în Brașov, la un bloc de locuințe construit înainte de 1990. Astfel, ELMAS Brașov își lărgește gama de servicii din domeniul ascensoarelor și oferă clienților din România, odată cu diferitele variante de modernizare a ascensoarelor existente și o alternativă fiabilă de achiziție sau chiar de închiriere pe termen lung a unui ascensor.

    Contractul de închiriere pe termen lung pentru ascensoarele destinate blocurilor de locuințe se încheie cu Asociația de Proprietari, în calitate de persoană juridică. Prin contract sunt stabilite pe deoparte, condițiile de instalare/demontare/autorizare/mentenanță a ascensoarelor, iar pe de altă parte costurile lunare ale utilizatorilor pentru închirierea echipamentului, care includ și full-service pentru o perioadă minimă de 5 ani. Beneficiarul va asigura, pe toată perioada închirierii, energia electrică necesară unei bune funcționări a ascensorului. La finalul perioadei de închiriere stabilite în contract, se poate opta pentru achiziția ascensorului la o valoare reziduală sau se poate prelungi contractul de închiriere.

    Ascensoarele ELMAS oferite spre închiriere au o durată de viață proiectată de 25 de ani și beneficiază de tehnologie de ultimă generație: monitorizarea de la distanță SED.ro, butoniere de palier și cabină touchless din sticlă printată (opțional acces cu cartele TAG), pereți cabină realizați din sticlă printată UV cu grafică personalizată, iluminat tip LED, sistem de acționare cu motor și invertor care combină eficiența energetică cu protejarea mediului, uși automate din categoria premium, comandă selectiv-colectivă în ambele sensuri, cameră de supraveghere video în cabină, comunicare directă din cabină cu CALL CENTER-ul ELMAS, funcția de deplasare a cabinei până la o stație apropiată și deschiderea ușilor pentru evacuarea persoanelor aflate în cabină, atunci când apare o pană de curent.

    Cu o experiență de peste 33 de ani, compania ELMAS din Brașov este singurul producător de ascensoare din Europa de Est care a câștigat trei ani consecutiv concursul „Project of the Year” organizat de prestigioasa publicație ELEVATOR WORLD din SUA, la categoria „Lifturi speciale”, edițiile 2019, 2020, 2021. 400 de angajați, opt locații la nivel național și subsidiare în Moldova, Ungaria, Bulgaria, Israel, cu facilități de cercetare și dezvoltare, proiectare, producție la Brașov, service și divizii de vânzări, fac din ELMAS, o companie românească cu o dezvoltare dinamică în peisajul economic național.

      • Platforma Pasarea Maiastra
      • Platforma Pasarea Maiastra
      • Platforma Pasarea Maiastra
      • Platforma Pasarea Maiastra
      • Platforma Pasarea Maiastra
      • Platforma Pasarea Maiastra

      Companiei Elmas Brașov, specializată în instalații de ridicat, i-a fost decernat premiul I în cadrul concursului mondial Elevator World „Project of the Year 2021”, la categoria “Lifturi speciale” cu proiectul „Platforma pentru persoane - Pasărea Măiastră”, pentru soluția tehnică adoptată. Cu o tradiție de peste 65 de ani, compania Elevator World Inc. din SUA realizează publicația Elevator World, fiind distribuită la nivel mondial, către toți specialiștii din domeniul ascensoarelor. Participarea la concursul internațional “Project of the Year”, aflat la ediția cu numărul 23, este 100% gratuită și deschisă tuturor producătorilor de ascensoare din lume.

      EVOLUȚIA PROIECTULUI

      În urmă cu 10 ani am fost contactați de un reprezentant al biroului de arhitectură Dorin Ștefan care ne-a prezentat proiectul Centrului Internațional Constantin Brâncuși din Craiova, un tribut adus marelui sculptor român, figură centrală a mișcării artistice moderne. Ne-a fost solicitată expertiza în vederea realizării unui lift special care să fie integrat în cadrul proiectului arhitectural. Datorită complexității proiectului inițiat pentru Centrul Internațional Constantin Brâncuși, mulți producători de ascensoare solicitați nu și-au asumat reușita unei soluții tehnice și estetice care să se încadreze în tematica ansamblului arhitectural. În 2018 sunt reluate întâlnirile și discuțiile cu arhitectul Dorin Stefan și dezvoltatorul lucrării, sunt analizate toate datele și se agrează soluția tehnică propusă de ELMAS.

      Proiectanții ELMAS au dezvoltat conceptul și au proiectat platforma pentru persoane, abordând soluții îndrăznețe, speciale care să răspundă corect din punct de vedere funcțional, în condiții de siguranță, cu un design aparte, scopului cerut. Platforma a fost executată în totalitate de compania ELMAS, fiind asamblată și verificată în amănunt în hala de premontaj ascensoare. Părțile componente ale platformei au fost transportate în mai multe etape la obiectivul din Craiova, unde echipe specializate de montatori și tehnicieni ascensoare ELMAS, au montat în diferite faze tot ansamblul platformei pentru persoane. La final s-au realizat reglaje, teste și probe de funcționare. După recepția lucrării din septembrie 2020, proiectul a fost înscris în cadrul concursului “Proiectul Anului 2021”, aflat la ediția nr.23 și organizat în fiecare an în SUA, de prestigioasa publicație internațională Elevator World.

      În urma evaluărilor primite din partea unui juriu imparțial de profesioniști și experți în domeniu, proiectul a primit locul I, la categoria “Lifturi speciale”. Proiectele înscrise în concurs au fost evaluate după mai multe criterii: inovație, originalitate și creativitate, metode și tehnici de construcție, utilizarea tehnologiilor avansate etc.

      UN PRODUS UNICAT

      În cadrul Centrului Internațional de Artă din Craiova, a fost construită o aripă subterană, dedicată lui Brâncuși, care în partea supraterană este acoperită de o prismă din sticlă. Aceasta are o înălțime de 12 metri și conține interpretări la scară mare a operelor brâncușiene „Ovoidul” și „Pasărea Măiastră”. Pentru acest proiect unic în lume, compania ELMAS a proiectat, fabricat, livrat și montat un produs care se încadrează în ambientul arhitectural, oferind posibilitatea vizitatorilor să trăiască o interesantă experiența vizuală pe durata călătoriei.

      Platforma “Pasărea Măiastră” este destinată transportului pe verticală a persoanelor, fiind realizată în conformitate cu Directiva de Mașini 2006/42/CE și având o durată de viață de 25 de ani. Aceasta este acționată hidraulic și dispune de o soluție tehnică specială pentru susținerea cabinei și realizarea cursei de deplasare. Pentru sistemul de acționare, echipa de proiectanți Elmas a conceput o soluție tehnică specială, având în componență un piston hidraulic poziționat central și o structură metalică telescopică, alcătuită din două segmente. Toate aceste elemente au fost montate în interiorul puțului platformei. Puțul platformei este format din doua sectoare: sectorul realizat din beton armat și sectorul format din interiorul ansamblului arhitectural din sticlă.

      Pentru a crea un efect emoțional și vizual, la atingerea punctului maxim al cursei, cabina platformei se va afla complet în interiorul ansamblului arhitectural din sticlă. Pasagerul are ocazia să experimenteze, în cele câteva zeci de secunde cât durează „ascensiunea”, o cufundare în lumea lui Brâncuși. Cabina semicircurală a platformei “Pasărea Măiastră” este realizată integral din sticlă, oferind o vedere panoramică de 360 de grade. Platforma pentru persoane se deplasează pe o înălțime de 9 metri, la o viteză nominală de 0,15 m/s, cu o capacitate de transport de 150 kg (o persoană).

      PREMIILE EDIȚIILOR ANTERIOARE

      Performanța companiei ELMAS a fost apreciată și la 2 ediții anterioare ale concursului „Project of the Year”, locul I la categoria „Lifturi speciale”:
      - ediția 2020 – „Mega Elevator”, Tel Aviv, Israel;
      - ediția 2019 – „Ascensorul STONE” , Tunelul Timpului, Castelul Bran.

    • Film de prezentare "Pasărea Măiastră"

        • Platforma Pasarea Maiastra
        • Platforma Pasarea Maiastra
        • Platforma Pasarea Maiastra
        • Platforma Pasarea Maiastra

        Pentru solutia tehnica adoptata, compania Elmas Brasov specializata in instalatii de ridicat, a fost declarat castigatoare al treilea an consecutiv in cadrul concursului mondial Elevator World „Project of the Year 2021”, la categoria “Lifturi speciale” cu proiectul „Platforma pentru persoane - Pasarea Maiastra”.

        La aceasta editie a concursului au fost implicate cele mai multe proiecte din ultimii ani, ale diferitilor producatori de ascensoare si a rezultat o foarte stransa competitie care a pus la grea incercare juriul desemnat sa ia deciziile privind castigatorii.

        Premiul va fi decernat la inceputul anului 2021, anterior fiind nominalizat si evidentiat in numarul revistei de specialitate ELEVATOR WORLD, din ianuarie 2021. Analizand proiectul arhitectural, Centrul International Constantin Brancusi din Craiova, specialistii ELMAS au conceput un produs unic, care sa respecte toate normele tehnice, de siguranta si estetice in vigoare, pentru a fi integrat cu succes.

        Pentru acest proiect unic in lume, compania ELMAS a proiectat, fabricat, livrat si montat un produs care se incadreaza in ambientul arhitectural, oferind posibilitatea vizitatorilor sa traiasca o interesanta experienta vizuala pe durata calatoriei. Platforma “Pasarea Maiastra” este destinata transportului pe verticala a persoanelor, fiind realizata in conformitate cu Directiva de Masini 2006/42/CE si avand o durata de viata de 25 de ani. Aceasta este actionata hidraulic si dispune de o solutie tehnica speciala pentru sustinerea cabinei si realizarea cursei de deplasare.

        Pentru sistemul de actionare, echipa de proiectanti Elmas a conceput o solutie tehnica speciala, avand in componenta un piston hidraulic pozitionat central si o structura metalica telescopica, alcatuita din doua segmente. Toate aceste elemente sunt montate in interiorul putului platformei. Putul platformei este format din doua sectoare: sectorul realizat din beton armat si sectorul format din interiorul ansamblului arhitectural din sticla. La momentul activarii comenzii platformei pentru persoane, pistonul hidraulic actioneaza segmentul interior al structurii metalice. Dupa extinderea segmentului interior, cursa platformei continua, prin preluarea segmentului metalic exterior, pana la atingerea statiei finale.

        Pentru a crea un efect emotional si vizual, la atingerea punctului maxim al cursei, cabina platformei se va afla complet in interiorul ansamblului arhitectural din sticla. Cabina semicircurala a platformei “Pasarea Maiastra” este realizata integral din sticla, oferind o vedere panoramică de 360 de grade.

        Elmas Brasov considera acest premiu ca fiind de prestigiu pentru ca filosofia companiei este: Sa ne respectam profesia, Sa perseveram si Sa dam valoare muncii noastre.

        Anunțarea castigatorilor concursului Elevator World Project of the year 2021 poate fi accesata online la acest link (sectiunea noutati din 25 Noiembrie 2020).

        Cu o experienta de peste 3 decenii, compania ELMAS este specialistul regional in domeniul instalatiilor de ridicat si dezvolta continuu solutii optime cu aplicabilitate in diferite sectoare. 400 de angajati, opt locatii la nivel national si subsidiare in Moldova, Ungaria, Bulgaria, Israel, cu facilitati de cercetare si dezvoltare, proiectare, productie, service si divizii de vanzari, fac din ELMAS o companie romaneasca cu o dezvoltare dinamica in peisajul economic national.

          • UVECO – made by Elmas
          • UVECO – made by Elmas

          In cadrul Centrului de Dezvoltare si Inovare Elmas s-a conceput un produs cu aplicatie directa in domeniul ascensoarelor pentru persoane: UVECO.

          UVECO, made by ELMAS, este un modul utilizat pentru decontaminarea aerului din cabinele ascensoarelor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C. Studiile recente efectuate si publicate de diferite Universitati de prestigiu din EUROPA si SUA, confirma eficienta utilizarii luminii din gama UVC, in lupta impotriva virusilor si bacteriilor.

          Decontaminarea cu lumina ultravioleta din gama UV-C este o metoda deosebit de eficienta, utilizata si in alte domenii: medical, alimentar, tratarea apei potabile, retail etc.

          Printre avantajele acestui sistem, regasim: montajul in exteriorul cabinei, fiabilitate ridicata, scalabilitate.

          Preventia face parte din filosofia noastra!

            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020
            • Lift Mega Elevator - locul I Elevator World 2020

            Dupa succesul inregistrat anul trecut cu ascensorul unicat de la Castelul Bran, compania brasoveana ELMAS a fost premiata si anul acesta la concursul international organizat de "Elevator World" SUA, categoria "Lifturi cu scop special", cu ascensorul #MEGAELEVATOR livrat si montat in Tel Aviv.

            Pentru a raspunde cerintei clientului din industria automotive, echipa de ingineri din cadrul departamentului de proiectare si design al companiei ELMAS a dezvoltat cea mai buna solutie tehnica care sa asigure cele mai inalte standarde de siguranta, cu o exploatare zilnica de cel putin 25 de ani. Cerinta beneficiarului a constat in deplasarea pe verticala, in interiorul fabricii, de la un nivel la altul, a utilajelor industriale grele si a elementelor de pe linia de productie, cu dimensiuni si sarcini atipice. Ascensorul fabricat de Elmas este unic prin dimensiunile sale si dispozitivele speciale de siguranta integrate.

            Acesta poate transporta pe verticala 6.000 kg, avand 3 statii, cabina cu finisaj inox, cursa de deplasare de 11 metri si o viteza de 0,38 m/s. Cabina ascensorului are 5 metri latime, 4 metri adancime si 4 metri inaltime, fiind echipata cu 2 casete de comanda, buton inchidere usi, buton alarma, afisaj LCD cu locatia cabinei, indicator de sens, interfon, dispozitiv de suprasarcina si sistem de monitorizare de la distanta. In caz de intrerupere a energiei electrice, ascensorul este echipat un sistem de alimentare neintreruptibil (UPS) PowerScale 10-20 kVa cu management flexibil al bateriei.

            Pentru a asigura un grad ridicat de siguranta, panoul principal de comanda al ascensorului nu permite ca usile sa fie inchise sau liftul sa plece din statie, daca nu sunt confirmate toate circuitele de siguranta prevazute. O alta provocare intalnita la acest proiect a fost gasirea celei mai eficiente solutii pentru echiparea ascensorului cu usi automate robuste cu deschidere verticala in doua sectiuni, produse de compania Peelle din Canada. Usile ascensorului au dimensiunile de 5000 x 3000 mm si sunt echipate cu perdea de fotocelule, sistem de avertizare acustica si luminoasa, sistem mecanic de blocare de siguranta, interblocare, comutator de zona si dispozitiv de deblocare.

            Avand in vedere capacitatea ridicata de transport al liftului #MEGAELEVATOR, echipa de ingineri Elmas a adoptat o solutie suplimentara de siguranta in timpul incarcarii ascensorului, formata din 4 dispozitive hidraulice (producator Algi GmbH) amplasate sub cabina, pentru a limita tensiunile (sageata arcului). Mecanismul de actionare hidraulica al ascensorului este realizat de Bucher Hydraulics, cu actionare tandem 1:1, cilindrii hidraulici avand o lungime de 11.26 metri si actionati de doua grupuri hidraulice.

          • Elevator World 2020 Elevator World 2020 Elevator World 2020 Elevator World 2020 Elevator World 2020

            Film de prezentare Mega Elevator

            • In calitate de unic distribuitor in Romania al companiei MITSUBISHI ELECTRIC - divizia de ascensoare, ELMAS Brasov va ofera accesul la produse de top, ale caror calitati le-au facut apreciate si cautate de dezvoltatorii imobiliari din intreaga lume.

              Prin intermediul aplicatiei online EZ-ASSIST SYSTEM venim in sprijinul arhitectilor si proiectantilor care doresc sa integreze ascensoarele MITSUBISHI in proiectele imobiliare pe care le dezvolta.

              Aplicatia dezvoltata de MITSUBISHI ELECTRIC este foarte utila si usureaza mult decizia privind alegerea ascensorului potrivit, in functie de proiectul realizat.

              Accesand tutorialul aplicatiei, veti descoperi toate avantajele!

                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World
                • Lift Stone - locul I Elevator World

                Un proiect 100% romanesc, liftul instalat in Tunelul Timpului de la Castelul Bran, a fost recunoscut pe plan international, unicitatea acestui model facandu-i pe juratii concursului mondial "Elevator World", care s-a desfasurat in SUA, sa-i acorde premiul I la categoria "Ascensoare cu scop special". Printre ascensoarele care au mai intrat in aceasta competitie mondiala si au fost premiate la alte categorii s-au mai numarat modele produse de producatori de renume din Germania, Marea Britanie, SUA sau Japonia (Mitsubishi Electric).

                Prin acest proiect, Castelul Bran a crescut paleta serviciilor pe care le ofera turistilor fascinati de istorie, de frumoasa poveste a Reginei Maria, dar si de mitul Contelui Dracula. Prezent la Bran, cu ocazia inmanarii oficiale a acestui premiu, domnul Bülent Yilmaz, Managing Director la Elevator World, divizia pentru Europa, a spus ca liftul proiectat de compania brasoveana Elmas este ca un diamant. "Premiul acesta este unul foarte special, deoarece a fost acordat unui lift cu adevarat deosebit, fata de cel folosit zilnic. In conformitate cu precizarile specialistilor din Comitetul Tehnic, numele companiei, Elmas, inseamna diamant in mai multe limbi, iar si acest proiect este ca un diamant", a explicat Bülent Yilmaz.

                Constructia intregului Tunel al Timpului este una unicat, 100% romaneasca, si a fost executata in cadrul unui monument istoric in conditii deosebite, in subteran, cu tehnologii speciale deoarece geometria, atat a tunelului, cat si a domului, presupune sectiuni fara nici un fel de repetabilitate si un grad extrem de ridicat de dificultate de realizare. 12 mineri au dislocat 330 de metri cubi de stanca de diverse duritati pentru a putea fi marita sectiunea putului si a tunelului orizontal. S-au consumat 29.000 de ore de munca, volumul total de sapatura fiind de 1.900 de mc, echivalentul a 100 de tiruri, si s-au turnat 420 de mc de betoane speciale, echivalentul a 100 de betoniere.

                De asemenea, cabina liftului este special proiectata pentru acest tunel, este unica, efectueaza cea mai lunga cursa avizata din Romania, de 31 metri, intre cele doua statii, cea de pornire si cea de sosire. O provocare pentru proiectanti care au fost nevoiti sa gaseasca o solutie inedita pentru evacuarea de urgenta: o trapa in tavanul cabinei si un mecanism electric de ridicat care a fost montat in partea superioara a putului. Totodata, liftul este prevazut cu senzori pentru detectarea seismelor, de fum, de temperatura, umiditate, dar si senzori de detectare a gazelor. In cazul in care acestea se vor activa, cabina lifului va fi directionata spre statia superioara. Viteza de deplasare este flexibila pentru a putea fi adaptata nevoilor si scenariilor media, iar in interiorul liftului s-au montat ecrane de ultima generatie, camere foto si video, facand posibila modificarea spectacolului media ori de cate ori se va dori acest lucru.

                "Acest trofeu pe care l-am obtinut se adreseaza intregii echipe care a dus proiectul la bun sfarsit. Performanta a fost posibila doar pin efortul colectiv al tuturor celor 420 de angajati ai companiei. Este un proiect unicat, pentru care am obtinut toate certificarile si avizele necesare in vederea functionarii", a precizat domnul Marton Geza Roth, Directorul General Elmas.

                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului
                  • Ascensor Stone - Tunelul Timpului

                  In calitate de producator romanesc de ascensoare, compania Elmas a conceput, proiectat si fabricat un lift unicat, denumit ascensorul STONE.

                  Montat in interiorul renumitului monument istoric, Castelul Bran, acest ascensor este destinat circuitului turistic practicat in zona castelului.

                  Ascensorul STONE are un termen de garantie de 25 de ani de functionare zilnica si detine un record deosebit: efectueaza cea mai lunga cursa avizata din Romania, de 31 de metri, intre cele doua statii.

                  Cabina panoramica a ascensorului STONE are forma circulara, cu pereti si usi din sticla, comanda capacitiva, si o capacitate de transport pana la 8 persoane, respectiv 600 kg.

                  Va invitam sa descoperiti etapele de punere in practica a acestui proiect ambitios.

                    • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                    • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                    • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                    • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018
                    • Seminar Elmas - Mitsubishi 2018

                    In calitate de distribuitor autorizat Mitsubishi Electric - Elevators & Escalators in Romania, compania Elmas a desfasurat la Bucuresti, in data de 25 Octombrie 2018, un seminar cu tema "Quality in Motion".

                    Participantii prezenti la eveniment au obtinut detalii complete despre solutiile tehnice actuale din domeniul ascensoarelor Mitsubishi si modalitatile de integrare in proiectele de arhitectura.

                    Ascensoarele premium MITSUBISHI ELECTRIC sunt comercializate in Romania de compania brasoveana din anul 2011.

                      • Platforma Hirolift - Delfinariu
                      • Platforma Hirolift - Delfinariu
                      • Platforma Hirolift - Delfinariu
                      • Platforma Hirolift - Delfinariu
                      • Platforma Hirolift - Delfinariu
                      • Platforma Hirolift - Delfinariu

                      Compania ELMAS a livrat si instalat la Delfinariul din Constanta, platforma HIRO 320, modelul standard de platforma inclinata dezvoltata de HIRO LIFT Germania , din categoria lifturilor inclinate pentru scaune cu rotile.

                      Cu o istorie de peste 40 de ani, Delfinariul din Constanta are incepand cu luna august 2016 o identitate noua, moderna, placuta si comparabila cu oricare alt delfinariu european, fiind foarte cautat de turisti datorita spectacolelor de clasa pe care le prezinta.

                      Platforma inclinata HIRO 320 este un mijloc perfect de deplasare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii pana la tribunele noi amenajate din cadrul Delfinariului. Aceasta dispune de o amplasare facila a comenzilor, o deplasare silentioasa, si mai ales de un sistem de protectie si siguranta in functionare. Platforma poate fi actionata foarte usor prin intermediul unei radiocomenzi sau cu o comanda prin cablu. Instalatia este echipata cu un sistem patentat de actionare cu tractiune si poate fii montata atat pentru aplicatii cu scari curbe cat si pentru scari drepte.

                      Deplasarea se face lin, cu o viteza intre 0,1 - 0,15 m/sec., incetinind in zonele de curbura pentru o siguranta maxima. In timpul deplasarii persoana este protejata de 2 bare de siguranta pe toate laturile. Greutatea maxima admisa a platformei este de 225 kg.

                      Prin compania Elmas, in Romania accesul la produse de inalta calitate care asigura deplasarea pe verticala in conditii de confort si maxima siguranta, este oricand posibil.

                      • In 18 iunie 2012, Mitsubishi Elevator va fi prezenta in calitate de partener la conferinta din domeniul arhitecturii - GIS 2012.
                        Cu o experienta de peste 80 de ani, compania japoneza va prezenta solutii premium din domeniul ascensoarelor, dedicate arhitecturii moderne.

                        In Romania, ascensoarele Mitsubishi sunt disponibile de la inceputul anului 2011, prin compania Elmas - lider in domeniul instalatiilor de ridicat.

                          • Seminar ascensoare Mitsubishi
                          • Seminar ascensoare Mitsubishi
                          • Seminar ascensoare Mitsubishi

                          Mitsubishi Elevators in parteneriat cu compania Elmas au organizat la Poiana Brasov,in data de 4.11.2011, un seminar cu tema - Ascensoare Premium. Cu aceasta ocazie au fost prezentate ascensoarele fabricate de compania japoneza: NEXIEZ-MR, NEXIEZ-MRL, NexWay-S si Elenessa.

                          Arhitectii prezenti la acest seminar au reusit sa intre in contact cu informatii detaliate despre solutiile de transport pe verticala produse de compania Mitsubishi.

                          Gama de ascensoare prezentata raspunde celor mai exigente cerinte de calitate si fiabilitate din domeniu, avand inglobate tehnologii avansate care asigura un grad inalt de siguranta. Toate produsele dezvoltate de compania Mitsubishi intra in categoria echipamentelor ecologice, participand activ la protejarea oamenilor si a mediului inconjurator.

                          Acest seminar se inscrie intr-o campanie mai ampla ce se va desfasura si in alte orase importante din Romania.

                          Din luna ianuarie 2011 ascensoarele Mitsubishi sunt comercializate in Romania de compania Elmas, specialist regional in domeniul instalatiilor de ridicat.

                          • Mitsubishi Elevators&Escalators- cele mai rapide ascensoare din lume

                          Compania Mitsubishi Electric a anuntat la finele lunii septembrie 2011 faptul ca va livra si monta cele mai rapide ascensoare din lume, prin divizia Mitsubishi Elevators&Escalators. Ascensoarele se deplaseaza cu o viteza de 18 m/s si vor fi instalate in cladirea Shanghai Tower din China.

                          Conform Cartii Recordurilor Mondiale in prezent recordul mondial de viteza al unui ascensor este de 1010 m/min., ceea ce inseamna aproximativ 16,8 m/s.

                          In Romania, ascensoarele si scarile rulante Mitsubishi sunt comercializate de compania Elmas, de la inceputul anului 2011.

                          • Elmas comercializeaza produsele Mitsubishi Elevators&Escalators
                          • Elevator World, editia iunie 2011

                          Compania Elmas comercializeaza in Romania, de la inceputul anului 2011, produsele dezvoltate de compania japoneza Mitsubishi Elevators&Escalators. Gama proprie de produse se extinde astfel si putem oferi, alaturi de ascensoarele Elmas, si ascensoare si scari rulante marca Mitsubishi.

                          Mitsubishi Elevators&Escalators este un nume de referinta in domeniu cu o experienta de peste 80 de ani. Produsele inovatoare Mitsubishi au deschis noi posibilitati in design-ul spatiului public. Dezvoltarea acestora a presupus ani de cercetare dedicati pentru a depasi provocarile fizice, tehnice si mecanice implicate. Punctul culminant al deceniilor de experienta si inginerie este reprezentat astazi de ascensorul de mare viteza. Acesta ofera o experienta deosebita in exploatare cu un nivel de vibratii si zgomot imperceptibil. Prin compania Elmas aveti acum acces si in Romania la produse de inalta calitate care va ofera o experienta deosebita in utilizare.

                          • Platforma hidraulica pentru heliport
                          • Platforma hidraulica pentru heliport
                          • Platforma hidraulica pentru heliport

                          Solutie dezvolta de compania noastra pentru urmatoarea aplicatie: transportul pe verticala al persoanelor si materialelor intre platforma de aterizare a unui elicopter pe o cladire (heliport) si urmatorul nivel de acces catre un ascensor.

                          Caracteristicile principale ale instalatiei montate pe o cladire cu regim de inaltime P+14: actionare hidraulica, sarcina 750 kg, cursa platformei 7 m, accese opuse, grad de protectie IP 55, panou de comanda cu software Elmas. Avem capacitatea de a dezvolta solutii personalizate si inovative in domeniul instalatiilor de ridicat, datorita celor peste 20 de ani de experienta si cu sprijinul compartimentului de proiectare si design.

                          • Ascensor pentru camioane si autocare
                          • Ascensor pentru camioane si autocare
                          • Ascensor pentru camioane si autocare

                          Pentru a raspunde cerintelor clientilor nostri am dezvoltat doua solutii speciale de transport pe verticala: ascensorul pentru autocare si ascensorul pentru tir-uri (camioane).

                        Aparitii in presa

                        • Romania libera

                          "Elmas a montat ascensoare in proiecte imobiliare de 150 de milioane de euro in 2014"

                          Compania brasoveana Elmas, liderul producatorilor de instalatii de ridicat din Romania, a montat, anul acesta, ascensoare in proiecte rezidentiale, de retail si de birouri a caror valoare ajunge la 150 de milioane de euro.

                          "Anul acesta putem atinge un volumul de ascensoare livrate si montate in crestere cu 5-7% fata de anul 2013. La export s-au livrat in cursul anului 2014 ascensoare Elmas de mare capacitate (ex. ascensoare auto si ascensoare de marfa) pentru diferite destinatii - showroom-uri auto, cladiri de birouri, cladiri rezidentiale", a declarat Marius Paraipan, Brand Manager al Elmas Brasov.

                          Elmas a livrat in tara ascensoare de persoane si de marfa pentru proiecte din domeniul medical, rezidential, hotelier, office, centre comerciale si ascensoare personalizate pentru cladiri de patrimoniu.

                        • Agenda constructiilor

                          Autor: Camelia Pantel

                          "ELMAS a montat lifturi Mitsubishi in AFI Business Park II"

                          Compania Elmas Brasov a livrat si montat sase lifturi Mitsubishi in complexul de birouri AFI Business Park II, dupa ce anul trecut montase tot sase lifturi ale aceluiasi producator in AFI Business Park I.

                          Patru din acestea sunt montate in sistem de comanda cuadruplex, avand o capacitate de 21 de persoane/ascensor, viteza de deplasare fiind de 1,75 metri pe secunda. Trei din aceste ascensoare asigura traficul pentru 11 statii (opriri), iar al patrulea pentru 13 statii.

                          Din aceste ascensoare, in caz de incendiu, unul iese din sistemul cuadruplex si ramane la dispozitia pompierilor. Celelalte doua ascensoare montate la AFI Business Park Tower II sunt in sistem duplex, avand o capacitate de opt persoane/ascensor si o viteza de deplasare de un metru pe secunda. Acestea au rolul de a prelua traficul de persoane intre parterul cladirii si cele doua subsoluri prevazute cu parcari subterane.

                          Toate ascensoarele sunt conectate la sistemul de management al cladirii si inglobeaza tehnologie verde care conduce la o utilizare eficienta a resurselor.

                        • Bursa

                          Autor: Ovidiu Vranceanu

                          "ELMAS a montat primele ascensoare Mitsubishi in Romania"

                          Compania brasoveana ELMAS a montat primele ascensoare Mitsubishi din Romania in interiorul AFI Business Park Tower 1. Firma a montat sase ascensoare electrice Mitsubishi. Patru din acestea sunt montate in sistem cuadruplex, avand o capacitate de 21 de persoane/ascensor, viteza de deplasare fiind de 1,75 metri pe secunda. Trei din aceste ascensoare asigura traficul pentru 11 statii (opriri), iar al patrulea pentru 13 statii.

                          Din aceste ascensoare, in caz de incendiu, unul iese din sistemul cuadruplex si ramane la dispozitia pompierilor. Celelalte doua ascensoare montate la AFI Business Park Tower 1 sunt in sistem duplex, avand o capacitate de opt persoane/ascensor si o viteza de deplasare de un metru pe secunda. Acestea au rolul de a prelua traficul de persoane intre parterul cladirii si cele doua subsoluri prevazute cu parcari subterane.

                          Compania Mitsubishi Electric va livra si monta cele mai rapide ascensoare din lume in cladirea Shanghai Tower din China. Ascensoarele vor avea o viteza de 18 metri/secunda. Conform Cartii Recordurilor Mondiale in prezent recordul mondial de viteza al unui ascensor este de 1,010 metri/minut, ceea ce inseamna aproximativ 16,8 metri/secunda.

                          Colaborare Elmas - Mitsubishi:

                          De la inceputul anului 2011 Elmas comercializeaza in Romania gama de ascensoare Mitsubishi, produse de divizia Mitsubishi Elevators&Escalators care face parte din concernul Mitsubishi Electric. Mitsubishi Elevators&Escalators este un nume de referinta in domeniu cu o experienta de peste 80 de ani. Produsele inovatoare Mitsubishi au deschis noi posibilitati in design-ul spatiului public. Dezvoltarea acestora a presupus ani de cercetare dedicati pentru a depasi provocarile fizice, tehnice si mecanice implicate. Punctul culminant al deceniilor de experienta si inginerie este reprezentat astazi de ascensorul de mare viteza. Acesta ofera o experienta deosebita in exploatare cu un nivel de vibratii si zgomot imperceptibil.

                        • Agenda constructiilor

                          Autor: Ovidiu Stefanescu

                          “Liderii din bransa ascensoarelor se reorienteaza spre activitati de service”

                          Anul trecut, compania noastra a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, iar pentru exercitiul financiar curent progonozam o crestere cu 10% a incasarilor. Estimarea inaintata se fundamenteaza pe contractele importante semnate in ultimul timp, precum si pe consolidarea activitatilor de livrare pe pietele externe. Trebuie mentionat ca, in acest moment, la nivel national, detinem o cota de piata de 8% pe segmentul de ascensoare.

                          Bazandu-ne pe experienta castigata in domeniu si folosind subansambluri de inalta calitate in componenţa ascensoarelor Elmas, punem la dispoziţia clienţilor noştri produse personalizate (non-standard), care îndeplinesc în mod optim pe solicitările acestora. Recent, am demarat un proces de colaborare cu Mitsubishi Elevators & Escalators (parte componentă a concernului Mitsubishi Electric), astfel încât începând cu luna ianuarie a anului în curs am demarat procesul de comercializare în România a unei game diverse de ascensoare şi scări rulante standard, fabricate de renumita companie japoneză. Trebuie menţionat faptul că asigurăm paleta completă de servicii (consultanţă, proiectare, montaj şi service) inclusiv pentru acest tip de instalaţii.

                          Odată cu dezvoltarea companiei, a fost luată decizia înfiinţării unui compartiment de proiectare, concepţie şi design, prin intermediul căruia asigurăm servicii specifice pentru realizarea şi livrarea unor produse şi soluţii adaptate, care răspund celor mai exigente solicitări din domeniu. Ne-am asigurat, astfel, capacitatea de a promova în mod continuu modele şi aplicaţii inovatoare în domeniul electrotehnicii industriale, care pot fi ulterior înglobate cu uşurinţă în gama de ascensoare Elmas.

                          Sprijinim această activitate şi prin lansarea, în ultima parte a lui 2011, a unui laborator propriu de încercări, care va contribui în mod activ la perfecţionarea activităţii de cercetare aplicativă. În ceea ce priveşte impactul recesiunii economice asupra firmei noastre, scăderea drastică, înregistrată în ultimii ani, a numărului de proiectele noi în sectorul imobiliar - şi nu numai - a dus şi la contractarea vânzărilor companiei Elmas, însă am reuşit, într-o anumită măsură, să contracarăm acest element negativ, prin creşterea comenzilor şi lucrărilor de montaj pe diverse pieţe externe, unde conjunctura generală este mai favorabilă.

© 2022 Elmas | Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal | Termeni si conditii | Politica de integritate